Ügyvéd, jogi szakember segítségével az elzárás szabadságvesztés elkerülhető, a járművezetéstől eltiltás is elkerülhető

ENGEDÉLY NÉLKÜLI VEZETÉS

KÉRJEN ÜGYVÉDI SEGITSÉGET!

A szabadságvesztés elkerülése végett elengedhetetlen az ügyvédi közreműködés!

ENGEDÉLY NÉLKÜLI VEZETÉS

Az engedély nélküli vezetést a  Szabálysértési törvény az elzárással is büntethető cselekmények között szabályozza. Elkövetési alakzatának legtipikusabb esete, amikor az elkövetőnek a vezetői engedélyét közlekedési bűncselekmény, általában ittas járművezetés miatt elveszik. Az elvétel rendszerint már a rendőri intézkedés során megtörténik, amennyiben a légalkohol mérő készülék a 0,25 g/ml értéket meghaladja. (részletesebben www.ittasvezetes.hu).

Az elvétel utáni napokban a rendőrség értesítése alapján a Kormányhivatal a vezetési jogosultság szünetelését bejegyzi, erről értesítést is küld. A vezetési jogosultság rendszerint az eljárás jogerős befejezéséig szünetel. Tehát amig tart a  büntetőeljárás, és amiatt szünetel a vezetési jogosultság addig az engedély nélküli vezetés szabálysértés valósul meg, amint a büntetőeljárás jogerősen lezárul, és járművezetéstől eltiltást szabnak ki, úgy onnantól a járművezetés az eltiltás hatálya alatt bűncselekmény valósul meg.

Noha a vezetési jogosultság szünetelése alatti vezetés „csak” szabálysértésnek minősül, a várható jogkövetkezmények mégsem sokkal enyhébbek. Tettenérés esetén az elkövetőt rendszerint szabálysértési őrizetbe vehetik 72 órára egy gyorsított bírósági tárgyalásig. 

AZ ENGEDÉLY NÉLKÜLI VEZETÉS TÉNYLEGESEN LETÖLTENDŐ SZABÁLYSÉRTÉSI ELZÁRÁSSAL BÜNTETETNDŐ!

A VÁRHATÓ BÜNTETÉS

1-12 HÓNAPIG TERJEDŐ SZABÁLYSÉRTÉSI ELZÁRÁS FOGHÁZBAN

1-12 HÓNAPIG TERJEDŐ JÁRMŰVEZETÉSTŐL ELTILTÁS

PÉNZBÜNTETÉS

UTÁNKÉPZÉS

engedelynelkulivezetes.hu

AZ ENGEDÉLY NÉLKÜLI VEZETÉS TÉNYLEGESEN LETÖLTENDŐ SZABÁLYSÉRTÉSI ELZÁRÁSSAL BÜNTETETNDŐ!

Ügyvéd, jogi szakember segítségével az elzárás szabadságvesztés elkerülhető, a járművezetéstől eltiltás is elkerülhető, vagy minimálisra csökkenthető, és az utánképzési kötelezettség is elkerülhető. Ebben az esetben pénzbüntetés kerül kiszabásra, melynek mértéke is csökkenthető, illetőleg a kiszabott pénzbüntetésre részletfizetés kérhető. A pénzbüntetés általában 100.000-Ft-200.000-Ft között mozog, de jogi szakember segítségével ez is jelentősen csökkenthető.

Az engedély nélküli vezetés szabálysértés körébe tartozik az is, amikor az elkövető nem rendelkezik semmilyen vezetői engedéllyel, és úgy vesz részt a közúti közlekedésben gépi meghajtású járművel. Ide tartoznak azok az esetek is, amikor az elkövető az általa vezetett adott járműkategóriával nem rendelkezik. (Pl. „A” kategóriás motort, vagy „C” kategóriás tehergépjárművet vezet „B” kategóriával.) A büntetési tételek ezekben az esetekben is hasonlóak, a járművezetéstől eltiltás ezekben az esetekben azt jelenti, hogy vezetői engedély megszerzésére irányuló tanfolyamot addig nem kezdhet el, amíg járművezetéstől eltiltás hatálya alatt áll.

A szabálysértési eljárásban nagyon fontos, hogy Ön ne jogi segítség, ügyvédi képviselet nélkül vegyen részt az eljárásban.

Az eltiltás hatálya alatti vezetés bűncselekmény, az engedély nélküli vezetés szabálysértés

A szabálysértési eljárásban nagyon fontos, hogy Ön ne jogi segítség, ügyvédi képviselet nélkül vegyen részt az eljárásban.

AZONNALI TÁJÉKOZTATÁS

Azonnal, ingyenesen, személyreszabottan, tájékoztatjuk a várható következményekről

A legmegfelelőbb erre a jogterületre szakosodott jogi szakemberhez, ügyvédi irodához továbbítjuk ügyét

 

TELJESKÖRŰ VÉDELEM

Védői mindenről tájékoztatják Önt, kidolgozzák a megfelelő védekezést, a szükséges beadványokat elkészítik, közreműködnek, hogy Ön megfelelő vallomást tegyen, és az eljárások során (kihallgatás, bírósági tárgyalás) képviselik, valamint gondoskodnak róla, hogy ügye ne húzódjon el, hanem belátható rövid időn belül lezáruljon.

MEGELŐZÉS

Amennyiben szünetel vezetési jogosultsága, arra bíztatjuk Önt, hogy a tilalmat ne szegje meg, ha azonban úgy érzi, hogy ez az Ön életében munkája, magánélete miatt „megoldhatatlan”, mielőtt elkövetné a szabálysértést, feltétlenül keressen meg minket, hogy a felmerülő kockázatokról személyre szabottan tájékoztatni tudjuk Önt!

CÍM

Engedelynelkulivezetes.hu

S.O.S. VONAL: +3620 805-3760

ORSZÁGOS HÁLÓZAT