A JÁRMŰVEZETÉS ELTILTÁS HATÁLYA ALATTI VEZETÉS SZABADSÁGVESZTÉSSEL BŰNTETENDŐ BŰNCSELEKMÉNY!

JÁRMŰVEZETÉS ELTILTÁS HATÁLYA ALATT

KÉRJEN ÜGYVÉDI SEGITSÉGET!

A szabadságvesztés elkerülése végett elengedhetetlen az ügyvédi közreműködés!

JÁRMŰVEZETÉS ELTILTÁS HATÁLYA ALATT

Mivelhogy a tilalmat nagyon sokan nem tartották be, sőt sok újabb bűncselekményt is elkövettek eltiltás hatálya alatt álló vezetők (pl. ittas járművezetés, közúti baleset okozása), ezért a törvényhozó rendkívüli szigorral a korábban „csak” szabálysértésnek számító eltiltás hatálya alatti vezetést kriminalizálta, 2021. május 18. napjától bűncselekménnyé nyilvánította. A Büntető Törvénykönyv ide vonatkozó szakasza így szól: 239/B. § (1) Aki a járművezetéstől eltiltás hatálya alatt annak érvényesülési körébe tartozó járművet vezet, vétség miatt egy évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő. Ez azokra az esetekre vonatkozik, ha valakit szabálysértési eljárásban vagy közigazgatási eljárásban tiltanak el jogerősen, vagy esetleg 18 közlekedési előéleti pontot összegyűjt, ekkor fél évre vonják be a vezetői engedélyét. Még súlyosabb az elbírálás, a (2) bekezdés szerint, ami így szól: Aki a bűncselekményt büntetőeljárásban kiszabott járművezetéstől eltiltás hatálya alatt követi el, bűntett miatt három évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő. Ez azt jelenti, hogyha valakit pl. ittas járművezetés (l. részletesen www.ittasvezetes.hu) vagy más bűncselekmény miatt tiltanak el a járművezetéstől, és a tilalom alatt fény derül arra, hogy gépjárművet vezetett. Ezekkel a friss rendelkezésekkel tehát az eltiltás hatálya alatti vezetés súlyos jogkövetkezményekkel járó bűncselekmény. 

Az elkövetőt azonnal őrizetbe is vehetik, és kihallgatásáig, vagy gyorsított eljárásban lefolytatandó tárgyalásáig legfeljebb 72 órára bent tarthatják, de mivelhogy szabadságvesztéssel fenyegetett bűncselekményről beszélünk, a 72 órán túli előzetes letartóztatással foganatosított fogvatartás sem kizárt. Mivelhogy a törvény nagyon friss, és a cél az elrettentés, ezért – főleg a (2) bekezdés szerinti súlyosabb esetnél komolyan kell számolni a hónapokban vagy akár években meghatározott tényleges szabadságvesztéssel. Az elbírálást súlyosbítja, hogy az elkövető visszaeső, hiszen az alapbűncselekményt – ami miatt eltiltották – súlyosbító körülményként figyelembe veszik. A szabadságvesztés elkerülése végett elengedhetetlen az ügyvédi közreműködés! A szabadságvesztés hatékony ügyvédi közreműködéssel un. enyhítő szakasz alkalmazásával elkerülhető, pénzbüntetéssé változtatható, vagy a végrehajtása felfüggeszthető

FIGYELEM! A JÁRMŰVEZETÉS ELTILTÁS HATÁLYA ALATTI VEZETÉS SZABADSÁGVESZTÉSSEL BŰNTETENDŐ BŰNCSELEKMÉNY! ENNEK ELKERÜLÉSE VÉGETT KÉRJEN ÜGYVÉDI SEGITSÉGET!

AZ ÚJABB TÖBB ÉVES ELTILTÁS ELKERÜLHETŐ, VAGY HÓNAPOKRA CSÖKKENTHETŐ!

UTÁNKÉPZÉS ELKERÜLHETŐ

A közlekedési bűncselekményeknél szinte minden esetben kiszabásra kerül járművezetéstől eltiltás. Ennek nem akadálya az, hogy az alapügyben az korábban is kiszabásra került, így a korábbi eltiltás akár évekkel is meghosszabbodhat. Az eltiltás hatékony ügyvédi közreműködéssel elkerülhető, vagy minimális 1-2 hónapra csökkenthető. Több járműkategóriával rendelkező elkövetőnél a kiszabandó teljeskörű eltiltás akár meghatározott járműkategóriára korlátozható.

AZ ÚJABB TÖBB ÉVES ELTILTÁS ELKERÜLHETŐ, VAGY HÓNAPOKRA CSÖKKENTHETŐ!

Az eltiltás kellemetlen jogkövetkezménye még a Közlekedési Alkalmassági Vizsga (köznapi nyelven utánképzés) amely szigorított KRESZ és vezetési, valamint pszichológiai alkalmassági vizsgából áll, több foglakozással, akár hónapokig elhúzódó eljárással. Költsége 140.000-220.000-Ft.

Ügyvédi közreműködéssel van törvényes lehetőség az utánképzés elkerülésére.

AZ UTÁNKÉPZÉS ELKERÜLHETŐ!

A pénzbüntetés mértéke sem mindegy, a megfizethetetlenül magas pénzbüntetés ügyvédi közreműködéssel 100.000-200.000-Ft ra csökkenthető, illetőleg a kiszabott pénzbüntetésre kamatmentes részletfizetés elérhető.

PÉNZBÜNTETÉSÉT TÖBB SZÁZEZER FORINTTAL CSÖKKENTJÜK!

Az eltiltás hatálya alatti vezetés bűncselekmény, az engedély nélküli vezetés szabálysértés

azonnal ingyenes személyreszabott tájékoztatás

elkerüljük a szabadságvesztést

elkerüljük vagy jelentősen csökkentjük az eltiltást

elkerüljük az utánképzést

csökkentjük a pénzbüntetést

Az eltiltás hatálya alatti vezetés bűncselekmény, az engedély nélküli vezetés szabálysértés

Követkeményei a legújabb szabályozás szerint rendkívül súlyosak

AZONNALI TÁJÉKOZTATÁS

A legmegfelelőbb erre a jogterületre szakosodott jogi szakemberhez, ügyvédi irodához továbbítjuk ügyét. 

  1. – azonnal ingyenes személyreszabott tájékoztatás
  2. elkerüljük a szabadságvesztést
  3. elkerüljük vagy jelentősen csökkentjük az eltiltást
  4. elkerüljük az utánképzést
  5. csökkentjük a pénzbüntetést

TELJESKÖRŰ VÉDELEM

A büntetőeljárásban nagyon fontos, hogy Ön ne ügyvédi képviselet nélkül vegyen részt az eljárásban. Mi a legmegfelelőbb erre a jogterületre szakosodott ügyvédi irodához továbbítjuk ügyét. Védőügyvédjei mindenről tájékoztatják Önt, kidolgozzák a megfelelő védekezést, a szükséges beadványokat elkészítik, közreműködnek, hogy Ön megfelelő vallomást tegyen, és az eljárások során (gyanúsítotti kihallgatás, bírósági tárgyalás) képviselik, valamint gondoskodnak róla, hogy ügye ne húzódjon el, hanem belátható rövid időn belül lezáruljon.

MEGELŐZÉS

Amennyiben eltiltás hatálya alatt áll, arra bíztatjuk Önt, hogy a tilalmat ne szegje meg, ha azonban úgy érzi, hogy ez az Ön életében munkája, magánélete miatt „megoldhatatlan”, mielőtt elkövetné a bűncselekményt, feltétlenül keressen meg minket, hogy a felmerülő kockázatokról és alternatív lehetőségekről személyre szabottan tájékoztatni tudjuk Önt!

CÍM

Engedelynelkulivezetes.hu

S.O.S. VONAL: +3620 805-3760

ORSZÁGOS HÁLÓZAT